Kérdem én Tőled, drága Eső, miért kellett elrontanod ezt a napot is? Hihetetlen, hogy egész nap szemerkél az eső és borult az ég. Könyörgöm, éppen azért nem élek, mert a szeretett Németországomban vagy a drága Finnországomban, mert nem tudom elviselni az ilyen időjárást. Tudom, puszta álom az, hogy lehet rossz idő, de csak akkor, amikor alvásra hajtom fejem.

Őszinteség. Olyan nehéz megbíznom másokban. Ma is, a hozzám egyik legközelebb álló ember füllentett nekem egy kicsit. Ilyenkor mindig megkérdem magamtól: Istenem, hát pont Szabó Balázst akarjátok átrázni?! Nagyképűség, hess, hess. Nem is azért mondtam, mert Hitler árja népéhez hasonlóan valami külön lénynek képzelem magam, de azért ha van valamim, amit a világ bármely pontjára szívesen kiállítanék, az az agyam. Meg is harcoltam azért, hogy büszke lehessek rá meg valahogy az alapanyagból is anya meg apa jót rakott össze. Olyan ez, mint egy finom palacsinta: ugyanolyan finom egy utánzat mogyorókrémmel megkent palacsinta, mint egy igazi nutellával megkent? Ugyan már, kósza ábránd. Nutella, már megint ezzel hozakodtam elő. Nem tehetek róla, imádom. Tegnap is befaltam egy fél üveggel. Még jó, hogy nem leszek tőle malacka, mert még úgy sem tudnék lemondani róla.

Az utóbbi hetekben kimaradtam a politikából. Nem igazán izgat, hogy a drága képviselőink mit csinálnak, de azért szoktam követni az eseményeket. Tegnap azért elkaptam egy nyilatkozatot az ellenzék részéről, és bátran konstatálhattam a tényt, hogy egy valami nem változott: a 'szeretett' ellenzékünknek mindegy, hogy a szocialista párt kit állít a kormány élére, mindegy, hogy milyen programmal rukkol elő, ők csak fütyülni tudnak. Kompromisszum. Együttműködés. Ezt a két kifejezést nem oktatják a politológia hallgatóknak?! Úgy látszik nem. Úgy érzem, hogy most lehetőséget kellene kapnia az ellenzékünknek, hogy megmutassa, mit tud kisütni egy üres zsírosbödönből. melynek csak az alján található egy kis tavalyelőtti zsír, ami nem mellesleg avas. Szóval teszem fel a kérdést: zero büdzséből, óriási adósság mellett hogyan lehet egyik napról a másikra Magyarország minden lakosából milliárdost tenni, amit az ellenzék ígér? Nyitva hagyom a kérdést, mert várom a választ. Én nem tudom, ezért is várok. Várok, amíg A-ból B lesz.

Mi is a programom még mára? Apró számvetést készítek: angol, pipa, tévé, pipa, bevásárlás, pipa. Oh, van még dolgom mára, de most ledőlök egy kicsit.

A bejegyzés trackback címe:

https://szabobalazs90.blog.hu/api/trackback/id/tr161121286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása